Mietteitä1

HISTORIAA

Kerran eräässä yhteydessä tuli keskusteluun naisten ympärileikkaus. Menin kertomaan, että kokonaisuudesta johtuu tuollaiset ratkaisut. Ympärileikkauksella on jotain annettavaa kulttuurille kokonaisuutena. Tähän päätelmään on tultu. Niin hullulta kun se toisesta kokonaisuudesta katsoen tuntuukin.

Onkohan sittenkin hyvä, että tiettyjä epäkohtia ei pyritä lopettamaan sen syyn takia, ettei niitä epäkohtia voi olla yleisesti näkemättä, kun ovat lähes jokaiselle selviä ja kiistattomia?

Jos asioihin puuttuminen saadaan aikaan vain selkeillä näytöillä, niin miten voidaan puuttua asioihin, joista näyttöä ei voi oikein antaa, näyttö voidaan kyseenalaistaa, tai näytön esittäjää ei tarvitse, eikä oikeastaan edes saa kuunnella?

Kun jokin selkeä epäkohta jää olemaan, on olemassaolo merkki siitä, että tekemistä on. Kiillottaminen antaisi valheellista kuvaa, ja estäisi jossain määrin tarkastelemasta asioita enempää.

On mahdollista, että pintaloiston aikaan ylläpidetään suurempia epäkohtia kuin aikana, jolloin kaikki ei ole ihan selkeästi kunnossa kaikkia ajatellen.

Ei oikein vakuuta.

(26.10.2014)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti