Seka1

KUUTAMOKEIKKA
Mikset seuraisi sitä, mikä on jo valmiiksi tehty? Sen kun mussutat. Kivaa, eikö totta? Kelpaa, kun ollaan jo tässä vaiheessa. Muista hakea ja nauttia niistä mahdollisuuksista. Ettei vaan jää kokemukset saamatta. Tarpeita on, ja niihin on tosiaan olemassa selkeitä ratkaisuja. Ei kun menoksi. Nautitaan saavutetusta. Mitäpäs sitä muuta ihminen kaipaa? Yhä vain enemmän nautinto-ainetta. Monipuolisesti, toki. Myös tämä puoli on hoidettu, ilmoitan, jos joku ei vielä tiennyt. Pidot ovat melko avoimet. On seisovan pöydän aika. Pöydässä seisoo jos jonkin sortin lajia. Saavuthan sinäkin joukkoomme? Pidetään nyt ne pippalot. Juhlitaan. Katotaan muuta sitten myöhemmin. Juhlia vartenhan kaikki on työllä ja vaivalla rakennettu. Mikäs tässä, kun investointikin on vielä hoidettu. Juhlat tuskin loppuvat kovin pian. Sen kuin kasvavat. Yhä parempaa on odotettavissa. Maltetaan nyt hetki, ja miksikäs ei, kun ollaan jo päästy nauttimaan kakkua. Hei, toisitko vähän lissää mullekin? Haen sitten vuorostani sulle. Kulutetaan. Se lisää myös kakun kasvua. Paradoksaalista. Nautitaan, sillä se on kivaakin. Ja kuka olisi pois tästä kaikesta? Ei kukaan. Tehdään tää yhdessä. Yhteishenki. Se on niin tärkeää. Juu, juu. Tuu, tuu. Suu, suu. Se ulottuu. Kaik sissää mahtuu. Luojammekin ilahtuu. Ja taivaalta katselee Kuu.
(28.10.2014)


KUKA TÄÄLLÄ ON?
Ei kannata tietää, eikä osata, eikä pyrkiä kohden noita. Kannattaa mieluummin valittaa, sillä se on hyväksyttyä, ellei valittaminen ole vain jotain täysin omaa.

Tietäminen ja osaaminen on kartutettava erilaisissa ongelmissa. Sitä ennen on myönnettävä, ettei tiedä eikä osaa riittävästi. Jotain puuttuu, eivätkä asiat ole valmiiksi kuten kuuluisi. Pitäisikö jonkun säälittävän tms takia vaivautua? Kauheeta.

Jos jollain on elinoikeus, niin se olkoon vahvimmalla. Kuka se milloinkin on, ja kuka on hänen liittolaisensa. Muut sopeutukoot!


(28.10.2014)

 
HISTORIAA

Kerran eräässä yhteydessä tuli keskusteluun naisten ympärileikkaus. Menin kertomaan, että kokonaisuudesta johtuu tuollaiset ratkaisut. Ympärileikkauksella on jotain annettavaa kulttuurille kokonaisuutena. Tähän päätelmään on tultu. Niin hullulta kun se toisesta kokonaisuudesta katsoen tuntuukin.

Onkohan sittenkin hyvä, että tiettyjä epäkohtia ei pyritä lopettamaan sen syyn takia, ettei niitä epäkohtia voi olla yleisesti näkemättä, kun ovat lähes jokaiselle selviä ja kiistattomia?

Jos asioihin puuttuminen saadaan aikaan vain selkeillä näytöillä, niin miten voidaan puuttua asioihin, joista näyttöä ei voi oikein antaa, näyttö voidaan kyseenalaistaa, tai näytön esittäjää ei tarvitse, eikä oikeastaan edes saa kuunnella?

Kun jokin selkeä epäkohta jää olemaan, on olemassaolo merkki siitä, että tekemistä on. Kiillottaminen antaisi valheellista kuvaa, ja estäisi jossain määrin tarkastelemasta asioita enempää.

On mahdollista, että pintaloiston aikaan ylläpidetään suurempia epäkohtia kuin aikana, jolloin kaikki ei ole ihan selkeästi kunnossa kaikkia ajatellen.

Ei oikein vakuuta.

(26.10.2014)


LUONTAISHOIDOSTA


Luontaishoidot antavat usein uskoa elämään. Elämänuskon kohtuuton edistäminen tai jakelu on vaarallista. Ihmiset voivat oikeasti saavuttaa sen uskomansa ja voivat oppia luottamaan jossain määrin itseensä. Heistä voi tulla enemmän vaikka itseohjautuvia. He eivät ole monimuotoisen operatiivisen manipuloinnin kohteena, vaan antavat asioiden syntyä luontaisemmin. Luontaisuus on pakko yrittää estää jotenkin. Etenkin siitä syystä, sillä luontaisuutta vaikea rahastaa. Ihmiset voivat hakea luontaisuudet mistä vain. Seis!

(26.10.2014)


LUOTAILLEN JA LAUTAILLEN KOHDEN KEHTOA

Konkreettisen voi maistaa–tuntea–haistaa–kuulla–nähdä.
Näkymätön/tuntematon kuvitellaan.
Tekijät tiedostetaan.
Kuvio älytään.
Asia ymmärretään.
Tapahtuma koetaan.
Tilanne tajutaan.
Vieras kohdataan.
Rakennelma kootaan/kasataan.
Olioita suhteutetaan.
Haasteissa kasvetaan.
Malleja opitaan.
Tärkeää omaksutaan.
Turvallista lähestytään.
Vaarallista paetaan.
Mukavaa nautitaan.
Epämieluisaa kartetaan.
Turhaa poistetaan.
Hyökkääjä torjutaan.
Suhteita solmitaan.
Uutta luodaan.
Tarpeelliseksi koettua etsitään.
Tulevaan varaudutaan.
Yllätyksiin reagoidaan.
Tuesta ponnistetaan.
Tehtävissä edetään.
Tiloissa siirrytään.
Seuraavalle tasolle suoriudutaan.
Ehdottoman edessä antaudutaan.
Tuntemattomissa harhaillaan.
Pimeyteen eksytään.
Pohjattomaan hukutaan.
Empatia/sympatia/antipatia herää/sammuu.
Kokemus vaikuttaa.
Persoona suhteutuu muuhun.
Samaan puudutaan.
Uuteen havahdutaan.
Yhteys eletään.
Ympäristö avautuu/valitaan/määrätään.
Vankeudessa kärsitään.
Vapaudessa ollaan.
Mukana keinutaan.

–––

Mitä on persoona ja sen ympäristö? Voiko eliö voi tarkastella lähes kaikkea jostain positiosta, johon vain kykenee siirtymään? Silloin olisi valmis näkemään ja kokemaan kaikkea melko vapaasti. Ja jos siirtyminen olisi täysin vapaata, niin sitten olisi täysin vapaa surffailemaan. Unessa jo melko jotain.

Esteet? On se vapaus vaikeaa. Joko vapaa liikkuvuus tai sitten kunnon asema, josta käsin selkeästi jyrätä. Ei kai siinä ole sitten muuta vaihtoehtoa. Siinä on rauhankehto kuitenkin kauempana, jos joutuu turvautumaan muuhun kuin selkeään soljumiseen. No, väkivaltaan on kai jonkin verran sitten sidottu. Siis viime kädessä itseäkin ajatellen.

Mutta minkäs aina teet, vai oletko pasifisti? Miten suuressa määrin?

–––

Yhteisön voi arvioida sen perusteella, miten hyvin asioita saavutetaan jokaisen osallisen vinkkelistä katsoen. Mitä vähemmän tarvitsee rikkoa itseä, muita ja ympäristöä, sen soljuvampi on yhteisö. Mitä suuremmin on tarve käyttää rikkovaa otetta, sen huonompi on yhteisön sopeutuminen osallisten kesken.

Ketä kiinnostaa aito ja helppo vapaus vailla jatkuvaa purjastusta? Voiko vapauden saavuttaa muista huolimatta tai vähän miten sattu? Sellainen ajatus tulee mieleen.

Osa voi olla sulavakykyinen ilman suurempia pohdintoja. Vaihtelee. Mutta että asiaan olisi tiedostavampi ote, kun se vapaus on kuitenkin niin kiva juttu!


(25.10.2014)


Otsikko

Maailma on miten sattu, tai sitten en ymmärrä siitä oikein mitään. Ehkä molemmat jonkin verran. Mahdoton juttu liityttäväksi sillä tavoin, että liittymisessä toteutuisi jotain tolkkua kellekään.

Ei se mitään. Asioista ei myöskään saa selvää. Tarkoitan myös, ettei selvillepääsemisen edistäminen ole mahdollista. No, vaikeasti.

Mennään. Ei mennä.

(24.10.2014)



OTSIKKO, JOTA EN KEKSI

Joskus kannattaa sanallisten sijaan kuunnella instrumentaalista versiota. Jänski efekti.

Kun patarumpukelloon tottuu, niin yöllä herää, mutta siihen, kun se ei paukahdakkaan tasatunnein.

Tuli mieleen kun kuutelin tätä: http://www.youtube.com/watch?v=Ce3QMTGHrIw.

(19.10.2014)


ÄKSÄ

Tarvitsen äksää, jotta voin tehdä sen, mikä on se juttu, vaikka huomaan muut ja tilanteen. Tarvitsen äksää, jotta voin valita juuri sen, huolimatta kaikesta paljoudesta. Oikeastaan tarvitsen äksää, sillä ilman sitä olen hukassa jatkuvasti kaikessa.

(19.10.2014)


RIKKAUDESTA BULKKIIN

Rahaa kartutetaan. Maitoa ja leipää ei ihan niin paljoa. Kun varantoja on, voi olla turvassa, ja vetää kannen lopulta kiinni.

Asioita mitataan rahassa. Siis yleisarvossa, eli ei missään.

Kun lapaset mitataan perunoissa, saadaan niiden keskinäinen suhde. Ja juuri sillä hetkellä, niiden ihmisten kesken. Eletään, eli ollaan elossa, ei olla olemattomuudessa. On rikkautta. On perunoita ja lapasia. Joillakin on lisäksi puutarhan omenamehua.

Supermarketista saa vehnästä, makarooneja ja sokeria. Ärrältä saa limsaa ja karkkia. Mäkkäristä saa ranskanperunoita, hampurilaisia ja kokista. Pizzaa saa jopa kotiin tilattuna.

On myös ystävyyttä, on raukkautta, on turvaa, naurua, jne. Onko purkitettuna tai jotenkin tiivistettynä ja jalostettuna? Saako jostain jollain yleisvaluutalla, kuten dollareilla ja euroilla?

No, kuhan höperehdin. Kiva kun en oo yksin. Se vielä puuttuisi!

(19.10.2014)


VASTAILLAANKO?

1. Miten hyvin raha on sidottu siihen mitä tarvitsemme?
2. Onko yleisen arvokas jotain, mitä?
3. Miksei tehtäisi käsitefuusiota? Vain yksi käsite. Helppoa!
4. Miksi ei yhdistyttäisi? Tehtäisiinkö vaikka jotain mörsseliä? Kenelle se maistuisi? Vai tarvitseeko maistua jollukulle?
5. Miksei vaan suoraan oltais, kun oleminen on se juttu? Ikuisesti.
6. Vai haluatko esim kysellä ja vastailla? Ehkä loputtomiin?
7. Mikä on paras näistä: järjestelmä, kaaos vai ruttaus? Vai mitä sä haluut?

(4.10.2014)


Otsikko


Tieto ilman T_X:ää lisää tuskaa.
Pysäytä paine kohdallasi.
Älä siis levitä sitä "tietoa".

Mitä voikaan laittaa vapaaseen virtaan?
Mitä voi laittaa vapaaseen hierteeseen?

Mitä tekee villi norsu vaatekomerossa?
Mitä se voi tehdä?

(17.9.2014)



Otsikko

Entä jos työtä ja tehtävää ei valita,
vaan työ ja tehtävä valitsee sinut?

Jos ei valitse, ei panostasi haluta.
Tai sitten kuljet silmät kiinni.


?

(21.6.2014)



ISOJEN TAHOJEN EPÄKYPSYYS

Voi, voi. Yhä isompaan mennään, mutta sitä kyvyttömämpiä ovat kasassa pysymään nuo suuret. Pienikin sisäpiirin rakoilu tuntuu olevan ongelma, ja ulkopuoliset puhalletaan mahdollisuuksien mukaan pelistä kuin leijailevat saippuakuplat.

Yksikön sisäinen ongelmointikin on monelle ongelma, samoin hänen kyky kestää ulkopuolelta tulevaa painetta. Paine iskeekin ihan lyttyyn, siinä kun aika harva paisuus sen johdosta. Liekkö jokin rengasrikko? Ja juuri kun tulisi lähteä pyöräilemään enemmän.

Ehkä se yksilö ja yhteisö menee samaa tahtia. Suuri taho on niin vahva, kun miten se on juurettunut solmukohdistaan mukanaoloon. Joskus sanotaan, että yhteisö on niin vahva kuin sen hekoin lenkki. Najaa, en tiedä tästä. Ehkä se jotain viestii. Ei vahvoista lenkeistä mitään ongelmaa ole, tosin ihmetyttää se, jos eivät saa sitä heikointa mukaan.

(9.5.2014)


ENTÄ JOS ...

– hallinto on järjestäytymisen esteenä
– oppi estää kasvun
– ideologia ja aate katkaisee kulun lähteelle
– kirkko on Jumalan edessä
– tieto estää taidot
– X estää pyrkimisen
– jne ...

En ole ymmärtänyt erilaisten blokkausten merkitystä. Kai niillä jonkin tarkoitus on, tosin näyttää jo vahvasti vinouttavalta tämä touhuilu. Varovaisuutta on ja riskejä vältellään. Kai tähän homehdutaan, tai sitten elämänvoima tekee tehtävänsä sille, joka ei mukaan millään lähde. Ehkä jokin ahtauma, joka päättyy laakiin

Vaikea sanoa tarkemmin. Nykyään alkaa epäillä erilaisia toteutumia itseä ja muita koskien. Kulkevat paljon rinnakkain. Luulisin.

(4.5.2014)


GALLUPPI, JOKA PYSÄYTTÄÄ?

1. Koetko, että asenteesi, näkemyksesi ja toimintasi suhteessa muihin on kestävällä pohjalla?
2. Soimaako sinua jokin asia?
3. Onko olosi kestämätön?
4. Pystytkö katsomaan itseäsi silloin, kun se tekee kipeää? Esim sen pää-opponenttisi vinkkelistä? (Jokaisella usein joku)
5. Pystytkö arviomaan omaa kestävyydentilaasi miten luotettavasti? Mitä ajattelet arviointikyvystäsi? Onko se kohdallaan?
6. Jos koet jotain paranneltavaa terveitä suhteita ajatellen, niin oletko löytänyt keinon, jolla edistyt (ehkä liian) hankaavassa tilanteessa?
7. Koetko olevasi Raskalnikov?
8. Mitä osuvampaa tulisi kysyä?
9. Joudutko piilottelemaan itseäsi?
10. Kestätkö päivänvalon, vaikka olisit ehkä vain matkalainen?
11. Onko tällaiset kysymykset askerruttaneet joskus?
12. Kaipaatko vapautta? Kaipaatko osallisuutta? Kaipaatko rauhaa, lepoa, tasapainoa?
13. Jos löysit jotain merkittävää omasta tilanteesta näiden kysymysten kautta, ja olet ehkä liian keskeskeneräinen, niin mistä se johtuu?
14. Jos sinulle on ollut vaikeaa oikaista itsensä selville, niin mistä vaikeus johtuu?
15. Onko sinulla tunne, että kaikki mitä teet, on väärin?
16. Voiko esim kristillinen usko vapauttaa sinut tällaisista kysymyksistä? Onko se vapautus oikein?
17. Oletko tullut elämän myötä avoimemmeksi ymmärtämään tällaisia kysymyksiä?
18. Koetko myötähäpeää näiden kysymysten olemassaolon johdosta? Etkö ole valmis tällaisen kohtaamiseen?
19. Tuomitsetko kysymykset ja niiden esittämisen?
20. Kuka osaa luultavasti vastata tällaisiin kysymyksiin? Kenen on mahdollista ottaa jotain kantaa? Millaista kantaa näihin voisi ottaa edes itseä ajatellen?
21. Mitä arvelet siitä, ettei näiden kysyjä ole saanut rauhaa, vaan kyselee?
22. Tulisiko sinunkin kysyä nämä kysymykset itseltäsi? Vai meneekö siinä jotain pieleen?
23. Löytääkö kysyjä rauhan millä keinoin? Onko se mahdollista? Mitä vinkkiä voisi antaa?
24. Pysäyttikö tämä "galluppi" sinut? Miksi? Miksi ei? Mitä tulkintoja reaktiostasi voi ehkä vetää?
25. Mitä tulkintoja tällaisesta kyselijästä voi tehdä? Olipa kyseessä itse kysyjä, tai näihin kysymyksiin pysähtyjä?

En osannut kysyä kovin napakasti. Joskus osaan. Kysymyksiä voi tarkentaa. Suunta pitäis näkyä.

Kysymykset ovat itselleni tärkeitä. Vastaa jotain, jotenkin, jos koet, että sinulla on annettavaa jollekin, eli esim itsellesi, tai vaikka kysyjälle.

Oma tilanne on kysymysten suhteen heikko. Siksi kyselen. Koen, että heikkoa tilannettani on vaikea saada muuttumaan. Jokin soimaa, ja tämä soimaus ei ole väärin tulkittua, ja jos joiltain osin on, niin kertoo todellisuudentajuttomuudesta, ja on korjattavan arvoinen asia.

(2.5.2014)


TIEDON VAARAT

Minusta tuntuu, että tiedollinen horjuttaminen laaja-alaisesti tehtynä voi olla vaarallista. Liian isoja muutoksia käsityksiin ei laajalla rintamalla voi aiheuttaa, tai seurauksena voi olla jotain yleistä hämminkiä. Maailmakuvien murtumiset voi olla ainakin joskus hankalia hetkiä kollektiivisemmalla tasolla.

Tiedon alue kokonaisuutena, on varmaan jotenkin tietoisesti ja tiedostamatta säädeltyä. Näin, koska liittyy niin läheisesti valtaan. No, ei tälle voi tosiaan nopeasti mitään. Varmaan hyväksyttävä.

(24.5.2014)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti