lauantai 14. helmikuuta 2015

Kiinnittymiskatkokset

Jos jostain tekemisestä ja jossain olemisesta saa palkkiota, niin sinne suunnalle kiintyy olimisissaan. Voisi puhua vaikka kiinnittymisestä. Kiinnittyminen tapahtuu mitä erilaisimpiin asioihin.

Kiinnittymiskohteet kannattanee yleensä valita huolella. Ehkä huolellisemmin kuin mitä on tapana. Tätä asiaa ei osaa varmaan yleisesti säätää kovin tietoisesti. Itsekkin huomaan seikan vasta tässä vaiheessa menoa.

Kiinnittyminen voi olla kallista. Tiettyihin asioihin kiinnittyminen maksaa jotain kautta. Esim rahan tai palvelusten muodossa. Kiinnittymisen ostaminen voi olla pois muusta elämästä. Voisiko kiinnittymisen suunnata sinne, missä kiinnittyminen kuluttaa mahdollisimman vähän itseä ja muita?

Kiinnittyminen voi olla merkityksellistä ja ehkä jopa halpaa. Pullonkaulana voi joskus olla noista huolimatta katkos. Kiinnittyminen vaatii toistonsa. Jos se katkeaa, joutuu keksimään jotain korvaavaa tilalle.

Kiinnittymiskatkos voi olla ikävä, että jos korvaavan asian käynnistämistä ei saa aikaan kovin nopeasti, on käytännössä tyhjän päällä. Kiinnittyminen on ehkä osa turvallisuutta.

Katkos voi saada pois raiteilta, jos katkos on luonteeltaan sellainen, että entinen katkosherkkä kiinnittyminen on sellainen, ettei siitä voi tai kannata luopua, eikä toisaalta korvaavaa toimintaa saa sisällytettyä elämään. Katkos on näin kuilu, jonne tipahtaa. Kuilu vailla hyviä arvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti