sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Elämänhallintaohjelmisto

Joskus ajattelin, että koodaisin ohjelmiston, joka mallintaisi ihmistä. Sopivaa dataa, ja ulos se, miten asioita saadaan paremmalle tolalle. Ohjelmisto tukisi ratkaisuissa, ja myös tekisi herätyksen, mikäli jokin näyttäisi menevänä huonoon suuntaan.

Kyseessä oli siis elämänhallintaohjelmisto. En silloin vielä muotoillut unelmaani ihan näin selkeästi. Toisaalta jätin koodausvaiheen toteuttamatta, jotain pseudokoodeja lukuunottamatta.

Mutta. Eiköhän ideaa ole tarkemmin ajateltuna viety eteepäin. Tarkoitan nyt tätä kirjoittelua, jota on tullut harrasteltua. Kirjoitteluni on koskenut usein elämänhallintaa. Tämän avulla voi selkeyttää näkemyksiä ja työstää jollain tapaa itseään.

Vaikka joskus kirjoittelun ja muun läpikäymisen aiheena ollut enemmän muu kuin suora elämänhallinta, niin silloinkin kyseessä on ollut erilaisten taitojen kartuttaminen, jota voi käyttää elämänsä sujuvaan eteenpäinvientiin.

Olen aiemmin ilmaissut, että jos etenen oikeassa elämässä joskus parempaan suuntaan, niin haluan myös tietää etenemiseen liittyviä asioita tietoisemmin. Pelkkä siirtymisen onnistuminen ei tyydyttäisi mieltä.

Oikeastaan teen onnistumisia enemmän testatakseni näitä "teorioitani". Toisaalta saatan tehdä käytännön toimia sen vuoksi, että saan lisäkipinää rakentaa ja jalostaa jotain teoriaa.

Tyylini on outo. En ole tavannut ketään, joka olisi ihan näin vahvasti liikkeellä samalla tapaa. Ei saisi miettiä liiaksi kaikkea. Toisaalta ei saisi myöskään hölmöillä, eikä aiheuttaa ristiriitoja ja typeryyksiä itsensä ja näin ollen usein  myös muiden haitaksi.

Minkä tekee itselle, siitä maksaa muut helposti ja päinvastoin. Ollaan kytköksissä ja toisia myös säädellään aktiivisesti. Näin, vaikka kaikkihan ovat oman onnensa seppiä, ja vastuussa omasta elämästään. No, offtopikkia tämä kappale.

Johtopäätökseni on, että itseä ja omaa tilannetta ei saa liiaksi tiedostaa, eikä saa käyteskellä omia päätelmiä oman elämän läpivientiin. Sitä varten on olemassa kaavoja, joita meitä viisaammat säätää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti