lauantai 1. marraskuuta 2014

Mielentila- ja fiilis-surffailu

Nopeasti saa itsensä toisiin mietteisiin, kun ryhtyy tekemään jotain aivan muuta. Jos on tilassa T1, ja se vaikka rasittaa, tai painaa jotenkin päälle, niin eikun T2:een, niin ei ole entisestä tietoakaan.

Aina ei onnistu siirtymät, sillä muuten olisi vähän liian helppoa toipua vaikka masennuksesta jne. Tekemiseen ryhtyminen tuntuu auttavan kummasti. Jos vain jäisi kelailemaan asioita vaikka pitkälleen, niin ei siitä ehkä noustaisi enää tai helposti.

No, tämänaamuinen fiilis vaihtui. Ei tarkoita, etteikö se palaisi jossain muodossa taas joskus myöhemmin.

Fiiliksien vaihtaminen voi joskus olla karkuun juoksemista. Ei hyvä. Joskus taas vaihtamattomuus on jäämistä tuleen. Ei kai sekään hyvä. Fiilisten vaihtaminen voi toisaalta olla myös surffailua muista syistä.

Ei tästä fiiliksenvaihtoteemasta osaa vielä kunnolla kertoilla. Kun johonkin on suurempi valta ja mahdollisuus jollain apuvälineellä, niin siinä tulee parhaillaan apua, ja toisaalta helposti sössimistä. Ainakin mikäli operointi pitää sisällään jotain täysin uutta.

Mahdollisuuksissa ja apuvälineissä on riski, ja sen apuväline-riskin voi välttää se, joka ei apuvälineitä käytä, tai ei niitä tarvitse. Tarvitsemattomuudentila on monesti ehkä vaikea saavuttaa. Siis sellainen soljuva siirtymävirta ilman suurempaa tietoisen tason pysähdystä.

Jos ja kun apuvälineitä tarvitsee, niin sellainen tulee mieleen, että apuvälineiden käyttämisen tulee vaikuttaa sillä tavoin, että asioita saadaan pikkuhiljaa paremmalle tolalle, eli päästään takaisin siihen tilaan, jossa voidaan edetä ilman suurempia pähkäilyjä ja suunnitteluja.

Afrikkassa asuvista tulee mieleen se, että ei siellä tarvitse huomisesta niin paljoa huolta kantaa. Tätä päivää vain, ja tätä hetkeä. Länsimaissa taas ei laskeuduta niin helposti sille tasolle, jossa eletään huolettomasti kuten taivaan linnut ja kedon kukkaset, mistä mm Raamattu puhuu. Suunnittelu, ennakointi ja kontrolli futaa. Rakennetaan, asemoidutaan, kerätään, haalitaan, varmistetaan, suojaudutaan, problematisoidaan, liittoudutaan, varustaudutaan, ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti