perjantai 21. marraskuuta 2014

Omista tasapainon säätelykeinoista

Suuri tarve kirjoitella kaikenlaista. Toisaalta rasittavaa laukoa jännityksiä näin. Paljon kivempi olisi vain syödä puputtaa, ja kuunnella vaikka sopivan rauhoittavaa ja relaksoivaa musiikkia.

Tätä kappaletta kuunnellut viime aikoina. On tiettyä resonanssia:
http://www.youtube.com/watch?v=QjJ7drm_oqE

Vastapainona tähän hetkeen jotain vähän etenevämpää:
http://www.youtube.com/watch?v=tkEdivkn4UA

Noilla ja noiden sekoituksilla saa aikaan jännitteiden seurailua ja niiden purkamista. Sitten on taas selvä jatkamaan. Vaan tulisiko jotain valmiiksi tai valmiimmaksi? Ainakin jatkoon pääsy. Ehkä jokin muukin, en tiedä.

Kirjoitteluakin parempi voisi olla pelkkä oleminen. Ehkä jopa meditointi. On siis monentasoista menetelmää mielen tasapainottamiseksi.

1. nukkuminen, lepäily, laiskottelu
2. tekeminen, toiminta, työ
3. musiikki
4. kirjoittaminen
5. liikunta
6. seksuaalisuus
7. syöminen, puputus
8. läheisyys, hellyys, turvallisuus, hyväksyntä
9. hulluttelu, tyhjäpäisyys, nauraminen, ironia, sarkasmi, kyynisyys, mitätöinti
10. pelkkä oleminen, meditointi, yksinoleminen
11. pelkkä oleminen, yhdessäoleminen

Noita voi lisäksi sotkea, ja vielä niin, että osaa voi tehdä porukalla, eli saa mukaan vielä osallistumisen. Osa jutuista on pakko tehdä itse, ja osa jutuista ei ole mahdollista yksin. Osallistumista ei voi toteuttaa kunnolla yksin, ellei ole osallinen mielessäolevien menneisyyshahmojen avulla, tai luo itse jotain mielikuvitushahmoja.

Aiemmassa lähielämässä käyttämäni suosikkikoktaili (k_10v) (k_p, pimeys) oli musiikki, kirjoittaminen, puputus, nukkuminen, seksuaalisuus ja hulluttelu. Noissa toteutui lisäksi osallisuus netin välityksellä.

Varsin tehokas ja koukuttava oli aiempi tarjoilu. Kai sillä vaiheella oli suuri merkitys nykyiselle tilalle. Siis myös positiivisessa mielessä, vaikka pimeänä jaksona tulee ajateltua kymmentä edellistä vuotta, jolloin oikeasti tämä vaihe alkoi pikkuhiljaa.

Tänä vuonna olen lisännyt 10-kohtaa joukkoon samalla kun vähentänyt koktailin k_p osuutta. Tulokset ovat olleet yllättävän hyvät. Ehkä tarpeellinenkin(?) eristäytyminen on onnistunut k_p:n avulla, tosin laajentamisvaihe oli vähintään kohtuullista aloittaa tänä vuonna.

8-kohtaa puolestaan joutuu käyttelemään melko pakosti selkeässä hajoamispisteessä. Hulluttelu on yleensä vietävä äärimmilleen ennen tuota. Hulluttelua on asteittaisesti vielä joka vaiheessa, ja sen osuuden säätäminen on vaikeinta.

Ennen k_p:n nautiskelua oli vaihe, jossa suoritin liikuntaa, seksusaalisuutta ja toimintaa (työt). Kyseessä oli addiktiovaiheeseen liittyvä koktaili (k_a), joka johti piiputtamiseen 2001. Se oli sairastumiseni alku.

Elämän vaiheita voisi kartoittaa vielä tarkemmin tällä tavoin. Jätän asian hautumaan, ja saatan palata lisäilemään jotain.

Kiva oli aloittaa kirjoittelu taas kerran, kun löydös oli aika yllättävä tälläkin kertaa. Näitä tämäntyylisiä on nyt sadellut enemmän. Siis oman kokemukseni puolesta saa yllättyä.


Koktailit, ja niihin liittyvät vaiheet:

2014-????, k_t. Selkeämpää toipumista.
2004-2013, k_10v, k_p. Musiikki, kirjoittaminen, puputus, nukkuminen, seksuaalisuus, hulluttelu.
2001-2003, k_r. Romahdus, selkeämpi psyykkinen oireilu, ja sen tason selviytymismenetelmät.
1996-2000, k_a. Liikunta, seksuaalisuus, työ (addiktiovaihe).
1993-1995, k_k2. Uudelleenaloittamisen vaihe. (kodin kautta tai sitä lähestyen)
1992-1993, k_u. Ulkomaailmaan törmääminen.
1973-1992, k_k1. Kotivaihe. Turvallisuutta ja ristiriitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti